Lika nekretnine

Dodijeljene Zlatne plakete i priznanja za dugogodišnja poslovanja

Objavljeno: 15.10.2021

OTOČAC – Jučer je u hotelu Zvonimir u Otočcu održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Otočac. Bila je to prigoda da se dodijele zlatne plakete najuspješnijim gospodarstvenicima u kategoriji malih, srednjih i velikih poduzeća, odnosno da se dodijele priznanja svim gospodarstvenicima iz Ličko-senjske županije za 10., 15., 20., 25. i 30. godišnjicu njihova poslovanja.

Zlatna plaketa (pandan Zlatnoj kuni) dodijeljena je u kategoriji malih poduzetnika za najuspješnije poslovanje Kromi d.o.o. iz Gospića. Zlatna plaketa u kategoriji srednjih poduzetnika dodijeljena je za najuspješnije poslovanje trgovačkom društvu Novalis d.o.o. iz Novalje. A po prvi puta Zlatna plaketa dodijeljena je u kategoriji velikog poduzeća trgovačkom društvu Calcit Lika d.o.o. Gospić. Zlatne plakete i priznanja dobitnicima je uručio otočki gradonačelnik Goran Bukovac i predsjednik Županijske komore Otočac dr. Joso Brajković.

Za 10 godina uspješnog poslovanja dodijeljena su 24 priznanja, za 15 godina – 21 priznanje, za 20 godina četiri priznanja, za 25 godina sedam priznanja i za 30 godina poslovanja pet priznanja.

Na ovoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća online je prezentiran Nacionalni plan oporavka i otpornosti s naglaskom na mogućnosti za poduzetnike, a prezentaciju je održao dr. Zvonimir Savić glavni ekonomist iz Ureda predsjednika HGK i savjetnik predsjednika Vlade RH za ekonomska pitanja sa suradnicima iz HBOR-a, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te HAMAG-BICRO-a.

Dr. Savić je početno naglasio da je u  Ličko-senjsku županiju, odnosno njeno gospodarstvo u korona uvjetima uloženo 90 milijuna kuna, da je ta sredstva iskoristilo oko 1.000 poduzetnika, odnosno da je mjere potpore koristilo oko 4.500 radnika.

Nadalje je dr. Savić istakao da je osigurano 6,3 milijarde eura iz sredstava EU koja su namijenjena oporavku gospodarstva i da je to najveći iznos za jednu zemlju s obzirom na BDP, a ako se promatra taj podatak po broju stanovnika, onda je Hrvatska druga po redu korištenja tih sredstava. Hrvatska se u pregovorima uspjela izboriti i za privatna ulaganja pa će se od spomenute cifre 54 posto iskoristiti za gospodarstvo. To bi trebalo znatno doprinijeti jačanju konkurentnosti i povećanom BDP.

M.K.

 

Novalja.coom