Lika nekretnine

Dosta prometnih nesreća, jedan sa smtnim ishodom

Objavljeno: 09.05.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim Udbinjaninom zbog osnova sumnje da je počinio krađu. On se sumnjiči da je od 1. siječnja do 6. travnja ove godine u šumskom predjelu Ondića posjekao i ukrao 135 stabala hrasta i tako oštetio pravnu osobu sa sjedištem u Udbini za iznos od 12. 910,24 kune. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom. Prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom dogodila se na području Otočca. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Korenice.

U petak, 6. svibnja u 21,37 sati u Kompolju se dogodila prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. Nesreća se dogodila kada je 58-godišnji Brinjak upravljao osobnim automobilom te sletio s ceste i udario u zaštitnu metalnu ogradu. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, vozač je ispao iz automobila i uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 65 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Prozoru kod 27-godišnjaka (2,38 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 250 km/h izmjerena je u subotu, 7. svibnja između čvora Perušić i odmorišta Jadova, kada je 40-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom