Lika nekretnine

Besplatna željeznička karta redovnim studentima

Objavljeno: 12.05.2022

OTOČAC – Nikada nije bilo lako studirati, ne samo studentima koji moraju slušati predavanja i polagati ispite, nego i njihovim roditeljima koji moraju „studirati“ kako namaknuti sredstva za njihovo školovanje. A fakulteti su, što se tiče Ličko-senjske županije, odaleko, mora se putovati. A putovanje košta, osobito u ova neka nova vremena. I to je velika stavka u troškovima školovanja.

Lijepa je vijest da je Ličko-senjska županija sklopila ugovor s Hrvatskim željeznicama i odlučila sufinancirati prijevoz redovnim studentima koji imaju prijavljeno prebivalište na području Ličko-senjske županije u iznosu 50 posto od cijene karte. Istovremeno će Hrvatske željeznice studentima odobriti povlasticu u iznosu 50 posto od redovne cijene za pojedinačna putovanja te će tako redovni studenti imati besplatnu uslugu prijevoza vlakom tijekom akademske godine. 

Eto, to je povoljnost onima koji imaju tehničke mogućnosti (prugu) da putuju željeznicom. A što je s onima drugima studentima koji su prisiljeni putovati autobusom?

I.B.

 

 

Novalja.coom