Lika nekretnine

Bogati sadržaji povodom godišnjce osnivanja NP Sjeverni Velebit

Objavljeno: 20.05.2022

KRASNO - Povodom 23. godišnjice osnivanja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode, Park u suradnji s Turističkom zajednicom grada Senja, Brdsko biciklističkim klubom Senj, Biciklističkim klubom Barkan Otočac i Hrvatskim fotosavezom organizira dvodnevni program.

U subotu 28. svibnja organizira se vođena rekreativna vožnja biciklima po Krasnu i okolici. Vlastitim biciklima, pod vodstvom certificiranog biciklističkog vodiča, obilazit će se lokalne OPG-ove, degustirati njihove proizvode te se upoznavati s lokalnom kulturom. Bt će prigode posjetiti OPG Anić i OPG Igor Tomaić, koji nude kvalitetne sireve, OPG Sanja Brkić i OPG Dragica Anić, gdje će se moći probati lokalne sokove i pekmeze te Degeniju d. o. o gdje će biti prigode degustirati i kupiti alkoholna pića.

Biciklijada je prilagođena svima. Biciklistička tura počet će u 10:30 sati ispred Uprave Parka, a predviđeno trajanje je nekih 3 sata.

Tog dana također će se održati dvije radionice Hrvatskog fotosaveza, prijepodnevna od 10 do 14 uri, na kojoj će se oslikavati platnene vrećice bojom, i poslijepodnevna od 16 do 19 uri pod nazivom Fotografija bez fotoaparata - izrada fotoslika.

Drugi dio programa predviđen je za radionicu slikanja pod stručnim vodstvom Pineli & Vino. Ovo je idealna prilika okušati se u slikanju koje je prilagođeno početnicima. Za radionicu nije potrebno nikakvo predznanje, a sav pribor biti će na mjestu događaja. Radionica će započeti u 17 uri, a predviđeno trajanje je 2 do 3 sata. U isto vrijeme kuhati će se večera po lokalnoj recepturi. Nakon slikanja slijedi večera i druženje uz band Coffee Shop Acoustic.

Sljedećeg dana, u nedjelju 29. svibnja, u slučaju lijepog vremena bit će organizirano stručno vođenje po Parku pa će se moći obići Zavižan i Velebitski botanički vrt. Stručno vođenje počinje u 12 uri na parkiralištu kod Zavižana (prijevoz do Zavižana je u vlastitom aranžmanu). U slučaju nepovoljne vremenske prognoze, organizirati će se stručno vođenje Kućom Velebita s početkom u 11 uri.

Svi sadržaji su besplatni i pod pokroviteljstvom Parka, Turističke zajednice Senj, Brdsko biciklističkoga kluba Senj, Biciklističkoga klubom Barkan i Hrvatskog fotosaveza – obavještava NP Sjeverni Velebit.

M.K.

 

Novalja.coom