Lika nekretnine

Mnogo prometnih nesreća

Objavljeno: 13.06.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad  69-godišnjim Gospićaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Sumnjiči se da je tijekom rujna 2021. godine neovlašteno došao u posjed službenog pečata vijeća mjesnog odbora kojim je ovjerio zahtjev za utvrđivanje vlasništva objekta, te taj zahtjev i potpisao u ime predsjednika vijeća s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.
U subotu je građanin dojavio da je na Velebitu u predjelu Bunovca pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o minobacačkoj mini call. 60 mm u oštećenom stanju. S obzirom na oštećenja, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ju je uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera uništio na mjestu pronalaska. 

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je devet prometnih nesreća. Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice. U njima je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1), Donjeg Lapca (1), Korenice (1), Senja (3) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Brušanima kod 36-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine (2,41 g/kg).

PU ličko-senjska
 

 

Novalja.coom