Lika nekretnine

101 polaznik završio izobrazbu na vojnim školama

Objavljeno: 22.06.2022

OTOČAC - U Domu Hrvatske vojske „Zvonimir“ u Ministarstvu obrane u utorak, 21. lipnja, održana je svečanost povodom završetka vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

Izobrazbu na vojnim školama uspješno je završio 101 polaznik među kojima 82 polaznika iz Oružanih snaga Republike Hrvatske, jedan polaznik Ministarstva unutarnjih poslova i 18 stranih polaznika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Slovenije. Među polaznicima bilo je 11 žena.

Uz polaznike vojnih škola, svečanosti su nazočili ministar obrane Mario Banožić, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković, zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta brigadni general Blaž Beretin, dužnosnici Ministarstva obrane, generali, admirali, vojnici, dočasnici i časnici.

Ministar Banožić čestitao je na uspješno završenoj izobrazbi i istaknuo kako Vlada kroz rad Ministarstva obrane nastavlja politiku jačanja sposobnosti Hrvatske vojske kojoj je u fokusu rada čovjek – vojnik, dočasnik i časnik.

-U postupku smo transformacije Hrvatskoga vojnog učilišta u Sveučilište obrane i sigurnosti dr. Franjo Tuđman što je od posebnoga državnog interesa. To radimo kako bi se hrvatske vojnikinje i vojnici, ali i svih oni koje dolaze iz partnerskih zemalja pronašli u našem obrazovnom sustavu i još bolje se razvijali unutar svojih postrojbi - rekao je ministar Banožić.

Najboljim polaznikom 30. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole „Blago Zadro“ proglašen je bojnik Darko Šumanovac, 21. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe skupnik Bojan Ožinger, a 20. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe stožerni narednik Marijo Primorac.

Polaznicima su uručene pohvale, nagrade i zlatni prsten. Rješenja o prijmu u djelatnu vojnu službu uručena su polaznicima temeljne časničke škole i kadetima pilotima – priopćava Ministarstvo obrane.

M.K.

 

Novalja.coom