Lika nekretnine

Teško je prepričati čega svega ovog vikenda nije bilo

Objavljeno: 04.07.2022

GOSPIĆ - Proteklog vikenda evidentirano 15 prometnih nesreća. Sedam prometnih nesreća je s četiri teško ozlijeđene osobe i sedam lakše ozlijeđenih, dok je osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:
- u subotu, 2. srpnja u 10,40 sati u Brlogu kada je 47-godišnji Talijan upravljao motociklom i prilikom pretjecanja prešao na suprotnu stranu i udario u osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnji Brinjak. Od siline udara došlo je do zapaljenja motocikla koji je u potpunosti izgorio. Vozač motocikla i 52-godišnja putnica na motociklu su teško ozlijeđeni, dok je vozač osobnog automobila lakše ozlijeđen;

- u subotu, 2. srpnja u 13,30 sati kod Dabra kada je 47-godišnji Čeh upravljao motociklom i sletio ulijevo van kolnika i teško se ozlijedio;

- u nedjelju, 3. srpnja u 19,50 sati u Planikovcu kada je 32-godišnji Nijemac upravljao motociklom i motociklom udario u zaštitni kameni zid, potom zajedno s motociklom pao na kolnik nakon čega je na njega naletio motocikl kojim je upravljao 28-godišnji Nijemac. 32-godišnjak je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju, dok je 28-godišnjak lakše ozlijeđen. 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 26 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je 3. srpnja u Novalji kod 24-godišnjeg Ukrajinca (0,74 g/kg).

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale) zatekli četiri Nijemca, tri Hrvata i jednog Slovenca. Svima su zbog utvrđenih prekršaja izdani prekršajni nalozi.

2. srpnja u Novalji je nepoznati počinitelj iz otključanog kombija ukrao mobitel u vlasništvu 43-godišnjeg Pažanina. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim Englezom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama. On je 3. srpnja u Novalji zatečen s 32 paketića ukupne težine 54,98 droge ketamin i 30 ecstasy tableta. On je uhićen, a pronađena droga od njega je oduzeta. Osumnjičenik je predan pritvorskomu nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnomu državnom odvjetništvu.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom