Lika nekretnine

Ma tko sve može nabrojati što se za vikend svega zla dogodilo

Objavljeno: 11.07.2022

GOSPIĆ - U petak je nepoznati počinitelj u nacionalnom parku (nije rečeno kojemu) iz ruksaka 47-godišnjakinje iz Ivanić Grada ukrao novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novac.

U subotu je na parkiralištu nacionalnog parka (nije rečeno kojega) nepoznati počinitelj s nosača za bicikl koji se nalazio na osobnom automobilu potrgao mehanizam za zaštitu od krađe bicikala i ukrao bicikl u vlasništvu 65-godišnjeg Švicarca.

U nedjelju je  u Gospiću ispred ustanove u kulturi nepoznati počinitelj ukrao led vodootporni reflektor i kablove za signal, te na drugoj lokaciji kulturnog dobra u Gospiću oštetio vodootporni led uređaj.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim Rumunjem zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe u pokušaju i izrade i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela. On se sumnjiči da je 10. srpnja na odmorištu na autocesti prišao do zaključanog osobnog automobila u vlasništvu 49-godišnjeg Slovaka i putem tzv. uređaja „skimmer (uređaj za preuzimanje kodova ključa), preuzeo kodove ključa za daljinsko otključavanje, otključao automobil, ispreturao stvari i u namjeri da stvari ukrade spriječen je od vlasnika koji ga je zadržao do dolaska policijskih službenika. Protiv njega se nadležnomu državnom odvjetništvu dostavlja kaznena prijava.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 14 prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalim osobama i tri teško ozlijeđene osobe. Četiri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Senja. U njima je pet osoba lakše ozlijeđeno. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (5), Gospića (3) i Otočca (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je 10. srpnja u Gospiću kod 27-godišnjega Gospićanina (2,51 g/kg).

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su 10. srpnja u 1,35 sati u Gospiću pomoću zvučnih i svjetlosnih signala zaustavljali osobni automobil, a vozač se oglušio na znakove policije i nastavio kretanje. Tijekom noći se dva puta oglušio na zvučne i svjetlosne signale službenog policijskog vozila, te je u jednom trenutku izašao iz vozila i počeo trčati, no policijski službenici su ga stigli. Utvrđeno je da automobilom upravlja 19-godišnji Gospićanin pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje) i za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. On je uhićen, te će uz optužni prijedlog biti doveden u nadležni sud.
 
On je i prije par dana, točnije 7. srpnja u 18,15 sati u Gospiću zatečen kako upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Protiv njega je tada podnesen optužni prijedlog i uručena mu je obavijest o počinjenom prekršaju.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom