Lika nekretnine

Proslava Majke Božje Krasnarske

Objavljeno: 16.08.2022

KRASNO - Svečanost proslave Velike Gospe počela je procesijom iz ovog svetišta prema vanjskom oltaru u dolini u šumskom okružju. Iza križa išli su bogoslovi, zatim nositelji zastava župa iz kojih su došli hodočasnici, policija, hodočasnici pješaci s posebnim oznakama, djevojke u narodnim nošnjama nosile su Gospin kip uz pratnju mladića u narodnim nošnjama, svećenici, biskupi. Domaći župnik i čuvar svetišta Stipe Zeba pozdravio je hodočasnike, svećenike, posebno riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, domaćeg sina iz ovog mjesta te biskupa Zdenka Križića i pozvao ga da predvodi ovu sv. misu.

Koncelebrirali su većinom domaći svećenici i nadbiskup Ivan Devčić koji su i tijekom sinoćnjeg bdijenja ispovijedali. Pjevao je udruženi zbor od svih hodočasnika pod vodstvom i uz glazbenu pratnju senjskog voditelja zbora Ivana Prpića Špike.

Na kraju sv. mise čuvar svetišta Stipe Zeba zahvalio je nadbiskupu Devčiću, biskupu Križiću i svim svećenicima, kao i hodočasnicima, posebno onima koji hodočaste hodajući, neki i iz velike udaljenosti. Najavio je proširenje i obnovu ovog svetišta.

Slijedila je himna „Lijepa naša“ te vraćanje procesije i kipa Majke Krasnarske u svetište. Potom je Petar Zeba, umirovljeni riječki svećenik, brat vlč. Stipe, blagoslovio nabožne predmete.

IKA/M.K.

 

Novalja.coom