Lika nekretnine

Katehetski dan za vjeroučitelje GSB

Objavljeno: 27.08.2022

GOSPIĆ - Katehetski dan za vjeroučitelje Gospićko-senjske biskupije održan je u petak, 26. kolovoza u Gospiću.

Početak je bio u gospićkoj katedrali gdje je pokorničko bogoslužje održao predstojnik Katehetskog ureda mons. Marinko Miličević, a nakon toga bila je prigoda za ispovijed.

Svečano misno slavlje predvodio je biskup Zdenko Križić. Biskup je završio molitvom velikog Dostojevskog koji je napisao: „Gospodine, ne molim te da me oslobodiš križa, nego da me učiniš dostojnim moga križa Amen.“

Na kraju mise biskup Križić podijelio je kanonske mandate vjeroučiteljima koji su zaposleni na određeno vrijeme.

Drugi dio programa Katehetskog dana nastavili su prisutni u biskupijskoj dvorani. Najprije je svoju riječ uputio biskup ordinarij Zdenko Križić. Biskup je, potom spomenuo Sinodu u prošloj školskoj godini koja je bila lijepo iskustvo za tu mjesnu Crkvu jer se uključilo više laika. Bilo je lijepih sugestija i zdrave kritike. Neki su imali prvi put priliku javno izreći svoje mišljenje o Crkvi. Laici su premalo uključeni u donošenje odluka i smjernica.

Biskup je zatim objavio dolazak klauzurnih sestara karmelićanki u Gospić. Njihov rad nije manje važan od aktivnog rada. Dapače, njihov život je u snazi molitve i žrtve. Sveta Mala Terezija živjela je u Karmelu i proglašena je zaštitnicom misija, iako nikad nije bila u misijama.

Uslijedilo je potom predavanje mons. dr. sc. Maria Tomljanovića na temu „Mir srca u nemirnim vremenima“.

Nakon kratkog odmora i osvježenja uz kavu, sokove i kolače, održano je prvo stručno vijeće za školsku godinu 2022./’23. Nakon „Primjera dobre prakse“ koje su prezentirali vjeroučiteljice Mirjana Car Stojković i Josipa Češarek te vjeroučitelj Franje Puškarić, vjeroučiteljica voditeljica stručnog vijeća Ivona Rendulić izložila je Plan tema za 2022./’23. g.

IKA/M.K.

 

Novalja.coom