Lika nekretnine

Prometnih kao u priči

Objavljeno: 05.09.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim Hrvatom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti.

Sumnjiči se da je u studenom 2021. godine i u veljači 2022. godine ulovio ukupno 16 jedinki strogo zaštićenih ptica češljugara, te je od nepoznate osobe kupio tri jedinke bastarda i jednog češljugara bez popratne dokumentacije i držao ih u kavezima na obiteljskoj kući na području Novalje. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 17 prometnih nesreća, a u tri prometne nesreće su tri osobe teško ozlijeđene i jedna lakše.
 
Evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, a dogodile su se na području Senja.
 
S materijalnom štetom je evidentirano 12 prometnih nesreća, a dogodile su se na području Gospića (5), Novalje (3), Otočca (2) i Senja (2).
 
 Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama a dogodile su se:
 
- u petak, 2. rujna u 16,15 sati u Starigradu kada je 62-godišnji Slovenac upravljao motociklom i sletio ulijevo u grabu . Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka; 

- u subotu, 3. rujna u 10,20 sati u Kvartama kada je 18-godišnji Krčanin upravljao motociklom prešavši na suprotnu stranu kolnika i udario u stijenu. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću; 

- u subotu, 3. rujna u 18 sati u Kaliću kada je 28-godišnja Senjanka upravljala osobnim automobilom i uključivala se u promet te je 50-godišnji vozač motocikla u namjeri izbjegavanja direktnog sudara skrenuo udesno i udario u metalnu ogradu, a potom i osobni automobil. U prometnoj nesreći je teško ozlijeđena 38-godišnja putnica na motociklu koja je zadržana na liječenju u KBC Rijeka, dok je vozač motocikla lakše ozlijeđen. 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 48 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 3. rujna u Vranovači kod 37-godišnjeg Koreničanina (1,39 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom