Lika nekretnine

Obilje prometnih nesreća

Objavljeno: 12.09.2022

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teško ozlijeđena, dok su u dvije prometne nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene. Devet prometnih nesreća je s materijalnom štetom.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer, 11. rujna u 15,25 sati na autocesti kod Gospića kada je 74-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao osobnim automobilom te sletio na zemljanu površinu gdje je udario u zaštitnu metalnu ogradu. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 74-godišnja putnica koja je zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv vozača će nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđeno evidentirane su na području Gospića (2), a s materijalnom štetom su evidentirane na području Gospića (4), Otočca (4) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 44 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 10. rujna u 8,40 sati na autocesti kod 53-godišnjeg Bjelovarčanina  (1,87 g/kg).


Tijekom proteklog vikenda evidentirana su dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i to:

  • u petak je građanin u Širokoj Kuli pronašao minobacačku minu koja je virila iz zemlje; 
  • u nedjelju u koritu rijeke Otešice građanin je pronašao 5 ručnih bombi, 2 trenutne tromblonske mine i tromblonsku osvjetljavajuću minu. 
    Sva navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom