Lika nekretnine

Šahovske lige Zapad

Objavljeno: 19.09.2022

RIJEKA - U šahovskom domu u Rijeci su proteklog vikenda odigrana prva tri kola Druge i Treće Hrvatske lige zapad, gdje nastupaju šahisti iz Ličko senjske županije.

Šahisti Gacke iz Otočca su u 1. kolu izgubili 5 : 1 od glavnih favorita, bivših prvoligaša, ekipe Juniora iz Rijeke, u 2. kolu su odigrali prijateljski 3 : 3 sa šahistima Karlobaga, a u 3. kolu isto 3 : 3 sa šahistima Velebita iz Senja nakon velike borbe. Posebno se istakao majstor Marijan Mazuran s dvije pobjede i  remijem.

Nakon 3. kola vode šahisti Rijeke sa 6 bodova ispred Kraljevice i Buja s 5 bodova, 4. i 5. mjesto dijele Karlobag i Junior Rijeka sa 4 boda, 6. Rječina ima 3  boda, Gacka Otočac je sedma s 2 boda, a Velebit Senj 8. s 1 bodom, 9. i 10. mjesto zauzimaju šahisti Lošinja i Krka bez meč bodova.

U 3. HŠLZ vode šahisti Batane iz Rovinja sa 6 bodova ispred Pule2 koja ima 5 bodova. Šahisti iz Korenice se nalaze na 6. mjestu s 3 boda.

Porazno je da ne nastupaju šahisti iz Gospića koji su se očito raspali nakon odlaska Čanića i Žuvele. Sljedeća 3 kola se igraju 15. i 16. listopada u Korenici i Rijeci.

N.L.

 

Novalja.coom