Lika nekretnine

Održana prva sjednica VI. saziva Prezbiterskog vijeća

Objavljeno: 20.09.2022

GOSPIĆ - U biskupskom ordinarijatu je 19. rujna održana redovita jesenska sjednica novog saziva Prezbiterskoga vijeća Gospićko-senjske biskupije.

Nakon molitve Trećega časa svećenike je pozdravio biskup Zdenko Križić. Budući da je konstituiran novi VI. saziv Prezbiterskog vijeća, svima je zaželio dobrodošlicu te je istaknuo glavne teme radnoga susreta.

Nakon biskupovog pozdrava, kancelar Mišel Grgurić pročitao je zapisnik s prošle sjednice Prezbiterskog vijeća, održane u svibnju ove godine. Nakon usvajanja zapisnika pristupilo se izboru članova Poslovnog odbora Prezbiterskog vijeća. Za predsjednika izabran je generalni vikar mons. Marinko Miličević, za tajnika izabran je kancelar Mišel Grgurić, dok je za trećeg člana Poslovnog odbora izabran Nikola Prša.

Potom je biskup Križić kratko izvijestio o stanju klera u biskupiji spomenuvši personalne promjene i premještaje koji su dekretima izvršeni ovoga ljeta. Istaknuo je nedostatak svećenika, ali i radost zbog prisutnosti pet bogoslova koji se pripremaju postati svećenici.

Biskup Križić prisjetio se minulih događaja te je pohvalio odličnu organizaciju Biskupijskog susreta ministranata u Brinju, spomenuo je proslavu Velike Gospe u centralnom biskupijskom svetištu na Krasnu i proslavu Dana hrvatskih mučenika na Udbini.

GSB/M.K.

 

 

Novalja.coom