Lika nekretnine

Dvije etape međunarodne biciklističke utrke CRO Race kroz LSŽ

Objavljeno: 24.09.2022

GOSPIĆ - Međunarodna biciklistička utrka CRO RACE 2022 održat će se od 27. rujna do 2. listopada, te će u njoj sudjelovati oko 140 biciklista, prateće službe i osiguranje. Start utrke je u Osijeku 27. rujna, a 28. rujna s početkom u 13,05 sati iz ulice Kralja Zvonimira u Otočcu starta druga etapa utrke.

Trasa kretanja druge etape je državnom cestom iz Otočca ulicama Kralja Zvonimira   – Stjepana Radića – Bartola Kašića – Zagrebačka – Fortička – Petra Zrinskog – Ruđera Boškovića – Kralja Zvonimira – Novoselija – Ličko Lešće – Varoš (Varoš) – Stjepana Radića (Perušić) – Zrinskog i Frankopana – Vukšić  (Prvan Selo) – Lički Osik (Lički Osik) – Budačka ulica (Budak) – Budačka ulica (Gospić) – Franje Tuđmana – Kaniška ulica – Petra Krešimira IV – 9. gardijske brigade HV Vukovi – Bilajska – Medak – D50 Jurjevići do Gračaca.

Na prometnicama kojima se kreće druga etapa utrke na području Policijske uprave ličko-senjske će 28. rujna od 13 do 15,30 sati biti na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost policijskih službenika i predstavnika organizacije.
 
Kroz područje Policijske uprave ličko-senjske 30. rujna prolazi i trasa kretanja četvrte etape utrke  i to iz mjesta Sveta Marija Magdalena – Barić Draga – Lukovo Šugarje – Karlobag – Ribarica – Cesraica – Prizna – Jablanac  – Živi Bunari – Ažić Lokva – Rača – Sveti Juraj – Senj – Bunica – Sibinj.
  
Toga dana, 30. rujna će na području Policijske uprave ličko-senjske od 13,30 do 16,30 sati biti na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost policijskih službenika i predstavnika organizacije.
 
Također, upozoravamo sudionike u prometu da iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.
 
Napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 - 50 km/h te ne će biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa.

Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji.
 
Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i naredbama policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom