Lika nekretnine

Mnogo prometnih nesreća i krađa

Objavljeno: 22.11.2022

GOSPIĆ - Od 17. do 20. studenoga u Škarama je nepoznati počinitelj provalio u nenastanjene obiteljske kuće u vlasništvu 54-godišnjaka iz koje je ukrao štednjak, mikrovalnu pećnicu, razni alat, kuhinjski pribor, prijenosni hladnjak te 71-godišnjakinje i 60-godišnjakinje, gdje će se po dolasku vlasnica utvrditi točna količina ukradenih stvari. 

Od 15. listopada do 12. studenoga u Štikadi je nepoznati počinitelj provalio u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje iz koje je ukrao razni kuhinjski pribor, stolnjake, kuhinjske krpe, škare za živicu i sjekiru.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirana je 21 prometna nesreća.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama u kojima je lake tjelesne ozljede zadobilo šest osoba, a dogodile su se na području Senja i Otočca. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (6), Senja (2), Otočca (6), Karlobaga (1) i Korenice (3).

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 26 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u četvrtak, 17. studenog u Kompolju kod 22-godišnjaka (1,77 g/kg).

U subotu su evidentirana dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i to u Frkašiću je pronađen ručni bacač M-57, 4 kumulativne mine za ručni bacač M-57, 4 barutna punjenja za ručni bacač i ručni bacač rakete M-80 i u Škarama je na livadi pronađena tromblonska trenutna mina M 60. Navedena minsko-eksplozivna sredstva izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom