Lika nekretnine

Turčin švercao migrante

Objavljeno: 03.04.2023

GOSPIĆ – U petak večer su policijski službenici Postaje granične policije Korenica u Donjem Vagancu, u blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom, zaustavili su putničko kombi vozilo zagrebačke registracije kojim je upravljao 33-godišnji Turčin, a utvrđeno je da u vozilu prevozi 11 stranih državljana.
 
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim Turčinom. Naime, utvrđeno je da su strani državljani nezakonito ušli u Hrvatsku, a 33-godišnji Turčin je na nečovječan i ponižavajući način u putnički dio smjestio 9 osoba, a u prtljažnik 2 osobe kako bi ih prevezao do odredišta. 
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 33-godišnji Turčin je uz odgovarajuću kaznenu prijavu predan pritvorskomu nadzorniku.
 
Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrdeno je da se radi o 9 Iračana i 2  Turčina te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

PU ličko-senjska

 

 

Novalja.coom