Lika nekretnine

Otvoren 8. natječaj za izbor najboljega hrvatskog mladog poljoprivrednika

Objavljeno: 02.05.2023

OTOČAC - Otvoren je 8. natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika koji je i ove godine organiziran u suradnji s Jutarnjim listom. Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi, živeći i stvarajući na selu, pridonijeli generacijskoj obnovi ruralnih prostora i razvoju poljoprivrede kao osnovne djelatnosti.  

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju mladi poljoprivrednici, državljani Hrvatske, koji su nositelji OPG-a, imaju do 40 godina života te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022.

Na nagradni natječaj poljoprivrednici se mogu prijaviti sa svojim projektima ili operativnim konceptima koji su tijekom 2021. i 2022. godine ili završeni ili u provedbi. Za pobjednice, kao i sve sudionike, osigurane su vrijedne nagrade. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik bit će nagrađen s 3.500 eura, drugoplasirani s 2.000, dok će trećeplasirani primiti nagradu od 1.000 eura. Dobitnika nagrade i dvadeset najboljih poljoprivrednika ugostit ću u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Natječaj je otvoren do 25. svibnja 2023.

S.G./M.K.  

 

Novalja.coom