Lika nekretnine

Potpore za proširenje postojeće djelatnosti

Objavljeno: 04.05.2023

OTOČAC – Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti.

Na ove se potpore mogu javiti braniteljske zadruge koje su bile korisnica mjere Ministarstva namijenjene poticanju osnivanja zadruga odnosno potpore radu zadruga te potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja u sklopu programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju, kao i braniteljska zadruga koja nije koristila ovu mjeru potpore od 2018. do 2022. godine.

Za potporu po ovom pozivu mogu kandidirati mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su bili korisnici Mjere samozapošljavanja iz programa Ministarstva hrvatskih branitelja namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju te koji nisu koristili ovu mjeru potpore od 2018. do 2022. godine.

Braniteljske zadruge mogu ostvariti potporu do 13.272,28 eura, a mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici do 2.654,46 eura.

Rok za zaprimanja zahtjeva po ovom pozivu traje do 1. lipnja ove godine.

A više o ovom pozivu može se pogledati na 15 stranica teksta na webu Ministarstva.

M.K.

 

Novalja.coom