Lika nekretnine

Prva međunarodna konferencija Net Zero Industry

Objavljeno: 12.05.2023

OTOČAC - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore u Mozaik event centru u Zagrebu će 16. svibnja biti održana 1. međunarodna konferencija Net Zero Industr          

Konferencija će prikazati najbolje prakse i strategije usmjerene prema smanjenju emisija ugljika te pokazati kako ideju o nultim emisijama pretvoriti u stvarnost. Fokus ovog događanja je primjena inovativnih poslovnih modela dekarbonizacije industrije u skladu s nedavno objavljenim Net-Zero Industry Actom Europske komisije, ključnom dijelom Europskog zelenog plana.

Konferencija će okupiti predstavnike industrije, relevantnih ministarstava Europske komisije, europskih udruženja Digital Europe i Clean Hydrogen Partnership, Europske investicijske banke i drugih financijskih institucija, start-up poduzeća s naprednim tehnološkim industrijskim rješenjima te industrijske i tehnološke stručnjake. Iz prve ruke moći ćete dobiti informacije o novoj regulativi od kreatora politika, čuti praktične savjete industrijskih predvodnika dekarbonizacije, vidjeti primjere inovativnih tehnologija i razmijeniti iskustva s brojnim stručnjacima. Saznat ćete kako žonglirati s rastućim troškovima i istovremeno kreirati strategije koje će omogućiti ubrzanje prema održivosti, osiguravajući dugoročni opstanak poslovanja.

Bart Biebuyck, izvršni direktor Partnerstva za čisti vodik, objasnit će inovativne modele primjene obnovljivog vodika u različitim industrijama. "Tehnologije vodika postaju komercijalno održiva rješenja za industriju, prijevoz i kućanstva na načine kojima smo se samo mogli nadati prije nekoliko godina. Smanjenje CO2 neće se ostvariti bez većeg korištenja vodika, najčišćega mogućega goriva."  – izjavio je Bart Biebuyck, izvršni direktor Clean Hydrogen Partnershipa.

Na konferenciji ćemo raspravljati o prednostima, ali i izazovima održivih i okolišno prihvatljivih industrijskih praksi, istražiti specifičnosti hrvatskog tržišta i predstaviti prilike i alate za brz, ambiciozan razvoj i transformaciju industrije u brzorastućem sektoru tehnologija s nultom neto stopom emisija.

Hilary Mine, potpredsjednica za strategiju i tehnologiju, CX u Nokiji i predsjednica Izvršnog odbora DIGITALEUROPE otkrit će kako digitalna transformacija može pomoći u postizanju nulte stope emisije stakleničkih plinova. "Više nego ikada, digitalna transformacija je hitna i moguća. Digitalni sektor ima nevjerojatno važnu ulogu u omogućavanju održive proizvodnje i potrošnje, u sigurnosti opskrbe i lanaca opskrbe, kao i u kreiranju otpornosti za buduće krize." – poručuje Hilary Mine.

Konferencija će pružiti odgovore na ključna pitanja kao što su: Kako poslovati unutar zelenog regulatornog okruženja i okrenuti se novim poslovnim modelima dekarbonizacije industrije?;  Kako u jeku zelene i digitalne transformacije riješiti goruća pitanja radne snage, ali i usmjeriti njihov razvoj?; Kako se primjenom digitalnih rješenja u industriji možemo približiti net-zero cilju?;  Kako održati korak s ostatkom svijeta u proizvodnji i primjeni vodikovih tehnologija te u kojim sektorima se očekuje implementacija energetskih rješenja i inovacija koja uključuju tehnologije vodika?; Kako održivo nabavljati sirovine i  nesmetano trgovati?

M.K.

 

Novalja.coom