Lika nekretnine

Povodom obljetnice utemeljenja NP S. Velebit ...

Objavljeno: 17.05.2023

KRASNO - Povodom 24. obljetnice osnutka Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Dana zaštite prirode i obilježavanja Dana botaničkih vrtova, Park u suradnji s Turističkom zajednicom grada Senja, Brdsko biciklističkim klubom Senj, Biciklističkim klubom Barkan i Hrvatskim fotosavezom organizira dvodnevni program - Aktivni vikend u Krasnu, od 27. i 28. svibnja.

U subotu, 27. svibnja,  predviđeno je rekreativna vožnja  biciklom po Krasnu i okolici. Vlastitim biciklima pod vodstvom certificiranog biciklističkog vodiča bit će moguće obići lokalne OPG-ove, degustirati njihove proizvode te se upoznavali s lokalnom kulturom. Biciklijada je prilagođena svima, a za sudjelovanje je potrebno donijeti vlastite bicikle i obavezno je nošenje zaštitne kacige. Biciklistička tura počela bi u 10 sati ispred uprave Parka, a predviđeno vrijeme trajanja je 3 sata. U 13:30 sati će se održati radionica oslikavanja platnenih vrećica bojom, u organizaciji Hrvatskog fotosaveza.

Drugi dio programa predviđen je za HealthyFIT pješačku turu s Marijom Valentićem. Ovo je idealna prilika osnažiti svoje tijelo, ojačati imunitet i obnoviti vitalnost uz stručno vodstvo Marija Valentića i aktivnosti (disanje, tjelovježba, hodanje, relaksacija, zabava) koje će podržati zdravlje i osnažiti duh. Pješačka tura će započeti u 15 sati, a predviđeno trajanje je četiri sata. Od 19:30 sati slijedi večera i druženje uz Band Mirakul.

U nedjelju, 28. svibnja, bit će organizirano stručno vođenje po Parku, obići će sevZavižan i Velebitski botanički vrt. Stručno vođenje počinje u 10 sati na parkiralištu kod Zavižana (prijevoz do Zavižana je u vlastitom aranžmanu). U slučaju nepovoljne vremenske prognoze, bit će organizirano stručno vođenje u Kući Velebita s početkom u 11 sati.

Svi sadržaji su besplatni i pod pokroviteljstvom Javne ustanove, Turističke zajednice Senj, Brdsko biciklističkog kluba Senj, Biciklističkog kluba Barkan i Hrvatskog fotosaveza – vele u NP Sjeverni Velebit.

M.K.

 

Novalja.coom