Lika nekretnine

Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Objavljeno: 30.05.2023

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 14 prometnih nesreća, u kojima je pet osoba teško ozlijeđeno, a devet prometnih nesreća je s materijalnom štetom.

Evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je pet osoba teško ozlijeđeno, a dogodile su se na području Senja (3), Gospića (1) i Karlobaga (1). Prometne nesreće s materijalnom štetom evidentirane su na području Gospića (4), Senja (1), Karlobaga (2)  i Otočca (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 54 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je 28. svibnja u Švici kod 44-godišnjaka (2,82 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom