Lika nekretnine

U luci Žigljen završena treća faza nadogradnje

Objavljeno: 13.06.2023

NOVALJA - Uoči Dana grada Novalje ovaj je otočni centar dobio novo trajektno pristanište Žigljen koje bi od jučer trebalo biti sigurnija luka za pristajanje trajekata, s dodatnom trajektnom rampom i drugim sadržajima. Kako se čulo u uvodnom dijelu svečanosti dogradnja i rekonstrukcija luke Žigljen započela je prije dvije godine i stajala je ukupno 73,4 milijuna kuna, od čega je iz Kohezijskog fonda Europske unije osigurano bespovratnih 62,5 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava osiguralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Ovi i mnogi drugi detalji čuli su se tijekom svečanosti otvaranja proširenog pristaništa na otoku Pagu.

Prvi trajekt koji se privezao za novu rampu na Žigljenu bio je krcat uzvanika i gostiju, a dva mjeseca prije roka su ga sagradile zagrebačka tvrtka „Graditelj svratišta“ i šibenska tvrtka „Sagena“.

Uslijedilo je simboličko presijecanje vrpce gdje su ministar Oleg Butković, župan Ernest Petry, gradonačelnik Ivan Dabo i ravnatelj Lučke uprave Tomislav Kustić zajedno proglasili otvorenim novi dio rekonstruirane trajektne luke Žigljen.

A.M./M.K.

 

Novalja.coom