Lika nekretnine

Varalo se, kralo se, sudaralo se, ginulo se ...

Objavljeno: 03.07.2023

GOSPIĆ - Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjom Hrvaticom zbog osnova sumnje da je počinila kaznena djela utaje poreza ili carine, te krivotvorenja isprave.

Sumnjiči se da je od 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2020. godine kao porezna obveznica vlastitog OPG-a s ciljem umanjenja porezne obveze neosnovano knjižila izdatke u gotovini za otkup poljoprivrednih proizvoda temeljem krivotvorenih isprava, fiktivno prikazujući otkup poljoprivrednih proizvoda, unoseći neistinite podatke i krivotvoreći potpise prodavatelja.

Osumnjičena je s ciljem izbjegavanja porezne obveze poreza na dohodak prikazala netočne, nevjerodostojne podatke i dokumentaciju, izradila lažne isprave s ciljem njihove uporabe kao pravih, što je dovelo do smanjenja porezne obveze za iznos veći od 43.000 eura. Protiv nje će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

U subotu je na odmorištu na autocesti nepoznati počinitelj iz otključanog češkoga osobnog automobila ukrao torbu s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem u vlasništvu 67-godišnje Čehinje, te je potom torbu odbacio na drugom odmorištu iz koje je uzeo novac. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila 1. srpnja u 10,30 sati u mjestu Kladskoj Drazi u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Nesreća se dogodila kada je 55-godišnji Nijemac upravljao osobnim automobilom udarivši u autobus kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnji Nijemac. Uslijed zadobivenih ozljeda 55-godišnji vozač osobnog automobila je preminuo na putu do bolnice, a 56-godišnja putnica iz osobnog automobila je teško ozlijeđena, dok je vozač autobusa lakše ozlijeđen.

Evidentirane su i dvije prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i jedna lakše ozlijeđena osoba, a nesreće su se dogodile na području Senja, te jedna prometna nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom a dogodila se na području Korenice.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Novalje (2), Senja (2) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom razdoblju utvrđen je 31 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 1. srpnja na autocesti čvor Gospić, u smjeru Splita kod 43-godišnjeg Zagrepčanina (2,26 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom