Lika nekretnine

Prometne nesreće i alkohol ...

Objavljeno: 10.07.2023

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. Tri prometne nesreće su s četiri lakše ozlijeđene osobe, a dogodile su se na području Otočca, Senja i Novalje. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (4) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 116 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 68 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 8. srpnja, u Otočcu kod 56-godišnjeg Otočanina (1,98 g/kg).

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su u petak u Otočcu zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnji Perušićanin.  Utvrđeno je da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola (1,22 g/kg) i u vrijeme kada mu je temeljem rješenja izrečena zabrana polaganja vozačkog ispita u trajanju od dvije godine, odnosno isti je zatečen kako upravlja vozilom bez vozačke dozvole i bez važeće prometne dozvole. Vozaču su zbog tehničke neispravnosti vozila na potvrdu oduzete registarske pločice i bit će mu uručen obavezni prekršajni nalog. On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu, te je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana.

U subotu su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale) u moru kod otoka Raba zatekli 40-godišnjeg Nijemca i 53-godišnjeg Austrijanca, a kod Novalje 55-godišnjeg Francuza. Svoj trojici su zbog utvrđenih prekršaja izdani prekršajni nalozi na iznos od 400 eura.

U petak je u Cesarici nepoznati počinitelj provalio u apartman iz kojeg je ukrao novac u vlasništvu 37-godišnjeg Poljaka. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnomu državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom