Lika nekretnine

Opća specijalizacija animatora Mladi za mlade

Objavljeno: 23.07.2023

PLITVIČKA JEZERA - Šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade HBK Tomislav Rogić posjetio je u petak sudionike Opće specijalizacije animatora programa Mladi za mlade.

U Pastoralnom centru Marija Majka Crkvena  Plitvičkim jezerima, od 19. do 26. srpnja, održava se Opća specijalizacija animatora programa Mladi za mlade. Na Specijalizaciji sudjeluje 45 mladih iz Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije, a program vodi osam animatora instruktora, uz podršku biskupijskih povjerenika za pastoral mladih Marka Domitera i Zorana Grgića.

Sudionici tijekom tjedna prolaze kroz različite radionice i zadatke koji ih uče o radu s mladima u svojim župama i biskupijama, a samo neke od tema kojima se bave su rad po dobi, organizacija i planiranje, stilovi vođenja, komunikacija, oratorij, zbor djece i mladih, mediji i mnoge druge.

U petak je mlade posjetio Tomislav Rogić, šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade HBK.  Rogić je proveo prijepodne s mladima odgovarajući na njihova pitanja o crkvi, vjeri i pastoralu mladih, a druženje je završeno svečanom misom i zajedničkim ručkom.

Ohrabreni riječima biskupa Rogića, mladi nastavljaju svoj zajednički hod prema animatorstvu.

IKA/M.K.

 

Novalja.coom