Lika nekretnine

578.600 eura za program cjelodnevne škole u Ličko-senjskoj županiji

Objavljeno: 02.08.2023

GOSPIĆ - Potpisani su sporazumi između Ličko-senjske županije i dvije osnovne škole – OŠ Milan Sekulić Lovinac i OŠ S. S. Kranjčević Senj. Ovi sporazumi dio su provedbe Eksperimentalnog programa Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja.

Hrvatska Vlada osigurala je 18,3 milijuna eura za ulaganje u osnovne škole kroz ovaj program, koji je planiran za provedbu u 62 škole diljem države u iduće četiri školske godine. Primarni cilj programa je testiranje i evaluacija koncepta cjelodnevne škole.

Vrijednost potpisanih sporazuma je 578.600 eura, od čega 402.000 eura ide OŠ Silvije Strahimir Kranjčević Senj, dok OŠ Milan Sekulić Lovinac dobiva 176.600 eura.

U sklopu ovog Eksperimentalnog programa, odobrena sredstva namijenjena su za niz kategorija ulaganja. To uključuje povećanje kapaciteta školske kuhinje i blagovaonice te opremanje, dodatno uređenje i opremanje prostora škole za cjelodnevni boravak učenika, dodatno opremanje učionica, kabineta i praktikuma, dodatno uređenje i opremanje prostora za profesionalni rad učitelja u školi, prilagođavanje sanitarnih čvorova, poboljšanje klimatizacijskih uvjeta u školi, te dodatno opremanje prostora više namjena.

Eto, uspjelo se nekako nagovoriti barem dvije škole da uđu u ovaj eksperiment, ostale nisu htjele ni čuti. Jer kako se pojaviti pred licem ministra a da niti jedna škola nije prihvatila ovaj hvaljeni eksperimentalni program? Pa moli, pa kumi, pa nagovaraj, pa obećavaj, pa na kraju ipak se našle dvije škole. Tako državna politika ide drumom, a škole šumom, a nije to rijedak slučaj.

A.M./M.K.

 

 

Novalja.coom