Lika nekretnine

Bespovratna sredstva za znakove kvalitete

Objavljeno: 18.07.2018

ZAGREB - 13. srpnja ove godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Znakovi kvalitete.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem da dobivanjem znakova kvalitete povećaju svoju konkurentnost te doprinesu povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga na otvorenom tržištu.

Cilj poziva je povećanje prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova, čime će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.

Dodijeljenima bespovratnim sredstvima, putem vaučera, bit će sufinancirane projektne aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja sljedećih znakova kvalitete:

-        Hrvatska kvaliteta,

-        Izvorno hrvatsko,

-        Tradicijski obrti,

-        Umjetnički obrti.

 

Vaučer se može dodijeliti za nabavu znaka/znakova od prihvatljivog pružatelja usluge:

-          Hrvatske gospodarske komore,

-          Hrvatske obrtničke komore.

 

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 75.000 kuna, a maksimalni intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 100 posto.

Potpora dodijeljena po ovom Pozivu smatra se potporom male vrijednosti i dodjeljuje se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Bespovratna sredstva bit će dodijeljena putem trajno otvorenog poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 10. rujna do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava, u ukupnoj vrijednosti od 7,500.000 kuna.  

Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Pitanja s jasno naznačenom referencom na Poziv moguće je poslati isključivo putem elektroničke pošte na sljedeću adresu P16-zk@mingo.hr.

Natječajna dokumentacija može se pronaći ovdje.

 

HGK/M.K.

Novalja.coom