Lika nekretnine

Dolazimo iz najzapadnijeg srpskog mjesta u, ajmo reći, Hrvatskoj

Objavljeno: 10.10.2018

ČETNIČKA POSLA – HOĆE LI PROĆI NEKAŽNJENO?  Dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula nedavno je bio dio službene delegacije koja je posjetila Republiku Srbiju, gdje su bili na Festivalu trube u Guči uz udrugu čiji su članovi od županije dobili novac za odlazak na taj festival.

Mamula je tada dao izjavu za jednu tamošnju TV kuću, a njegova je izjava podignula dosta prašine, naročito u Gomirju i čitavom gradu Vrbovskom, piše Fiuman.  Izjava je to o kojoj će se narednih dana govoriti u cijeloj Hrvatskoj. 

“Došli smo iz najzapadnijeg srpskog mjesta u, ajmo reći, Republici Hrvatskoj”

“Ove godine smo došli s jednim društvom iz jednog malog mjesta iz Gorskog kotara iz Primorsko-goranske županije, iz Gomirja, iz zapravo najzapadnijeg mjesta srpskog u, ajmo reći, u Republici Hrvatskoj”, rekao je Mamula tijekom službenog puta u Republici Srbiji.

Mamula demantira

Županijski zastupnici su na nedavnoj sjednici Županijske skupštine Mamulu  prozvali zbog njegove izjave, a on je sve demantirao.

“Izjave koje govorite nisam dao, to jasno i glasno govorim s ove govornice. Molim vas da prikažete tu snimku. Nikad nisam rekao “ajmo reći Republika Hrvatska”, uvijek sam jasno i glasno dao do znanja otkuda dolazim i čiji sam državljanin”, rekao je Mamula.

U međuvremenu se pojavila i videosnimka njegove šokantne izjave, nakon koje se Mamula nije oglasio.

Mamula je već duži niz godina na funkciji dožupana u Primorsko-goranskoj županiji, a do te “fotelje” došao je uz pomoć 781 glasa kao kandidat za dožupana iz redova srpske nacionalne manjine, od ukupno približno 15.000 Srba koliko ih prema posljednjem popisu stanovništva ima u PGŽ.

Župan Komadina, primjerice, sa svojim zamjenicima, dobio je povjerenje od strane gotovo 58.000 stanovnika Primorsko-goranske županije.

Mamula prima mjesečnu plaću od približno 15.000 kuna, odnosno 27.000 bruto.

G. Matković, Maxportal

Novalja.coom