Lika nekretnine

Živim život bez nasilja

Objavljeno: 23.11.2018

SENJ - Policijska službenica Policijske postaje Senj je u sklopu preventivnog projekta Živim život bez nasilja provela predavanja povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe djece (19. studenoga) i Međunarodnog dana prava djeteta (20. studenoga)  u Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević u Senju učenicima petih i šestih razreda.

Kako su djeca jedna od najranjivijih skupina društva, jer zbog neiskustva, iskrenosti i otvorenosti prema drugim osobama lako postaju žrtve, tijekom predavanja učenike se nastojalo poučiti kako prepoznati situacije koje su potencijalno opasne za njih, kao i načine traženja pomoći od osoba i institucija.

Također ih se upoznalo da se nasilje nad djecom javlja u raznima oblicima, od nasilja u obitelji, seksualnog zlostavljanja, vršnjačkog nasilja i u posljednje vrijeme sve prisutnijeg nasilja na internetu.

Na predavanju su učenici upoznati s elektroničkim nasiljem, kako ga prepoznati s naglaskom na oprez u korištenju mobitela i interneta u svakodnevnoj komunikaciji, te da je elektroničko nasilje oblik nasilja kada se nekoga zlostavlja 24 sata dnevno, na način da se nekoga omalovažava i vrijeđa putem društvenih mreža šireći poruku koja može biti tekstualna, video poruka ili fotografija.

Isto tako učenici su upoznati da je zlostavljanje i zanemarivanje djece  problem koji uzrokuje teške i dugotrajne posljedice za njihov razvoj, stoga svako sprječavanje zlostavljanja i zanemarivanja, te rana intervencija i pružanje pomoći djeci žrtvama mogu pomoći da ona postanu zdravije i sretnije osobe.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom
Novalja.coom