Lika nekretnine

Ma tko sve može nabrojati čega nema

Objavljeno: 11.02.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, a dogodila se u petak u 17:30 sati u Budaku, grad Gospić, kada je nepoznati vozač upravljajući osobnim automobilom u cilju izbjegavanja neposredne opasnosti skrenuo udesno van ceste i udario u stablo trešnje, a potom u stup niskonaponske električne mreže. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim Novaljaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je od 24. siječnja 2018. godine do 14. siječnja ove godine u Novalji iz stana ukrao novac u vlasništvu 23-godišnje Novaljke. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

U subotu su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Mobilnom jedinicom prometne policije i Inspekcije cestovnog prometa Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture na autocesti na odmorištu Brloška Dubrava proveli pojačani nadzor prometa, a sve s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela. Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđena su 32 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i dva prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Udbini (2.01 g/kg) kod 45-godišnjeg Hrvata. Temeljem članka 137. stavka 1. Prekršajnog zakona, protekli vikend je smješten jedan vozač u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 236 km/h izmjerena je u nedjelju na autocesti kada je 38-godišnji Albanac upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana.

U petak je građanin s područja Otočca dragovoljno predao 58 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

Novalja.coom