Lika nekretnine

Čak 23 požara

Objavljeno: 25.02.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (22. – 25. veljače) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, pet prometnih nesreća, 23 požara na otvorenom prostoru i dragovoljna predaja eksploziva.

Od 15. prosinca 2018. do 10. veljače 2019. godine u Raduču je nepoznati počinitelj provalio u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 53-godišnjeg Zagrepčanina, iz koje je ukrao razni alat i televizor.

Nepoznati počinitelj je noću 21./22. veljače u Glavacama, grad Otočac, provalio u staju iz koje je ukrao više janjaca u vlasništvu 66-godišnjeg Otočanina.

U petak, 22. veljače je u Sincu nepoznati počinitelj provalio je u dvorišnu zgradu u vlasništvu 85-godišnje Zagrepčanke, iz koje je ukrao dijelove rakijskoga kotla.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđena su ukupno 74 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu (2.03 g/kg) kod 29-godišnjeg Hrvata. On je isključen iz prometa, uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu, gdje je kažnjen novčanom kaznom. Najveća utvrđena brzina kretanja od 255 km/h izmjerena je jučer na autocesti kada je 52-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su 23 požara na otvorenom prostoru. Danas u 8.48 sati zatvorena je dionica autoceste od čvora Gospić do čvora Sveti Rok za sav promet zbog dima na cesti uzrokovanog požarom. Obilazak je državnom cestom 50, kroz Gospić.

U petak je građanin s područja Karlobaga dragovoljno predao 6 kilograma privrednog eksploziva i šest namotaja sporogorućeg štapina, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

Novalja.coom