Lika nekretnine

Na dekanatskom sastanku dogovoreno hodočašće bl. Alojziju Stepincu

Objavljeno: 27.02.2019

GOSPIĆ – Pred koji dan je u Gospić održana sjednica dekana Gospićko-senjske biskupije. Na sastanku je sudjelovalo svih šest dekana. Kao glavni predmet susreta bili su dogovori oko detalja biskupijskog hodočašća bl. Alojziju Stepincu u zagrebačku katedralu i Krašić te korizmenog hodočašća na Udbinu.

Hodočašće iz svih šest dekanata bl. Stepincu treba biti u subotu 27. travnja. Misa bi se u katedrali slavila u 11 sati. Hodočasnici bi sudjelovali u pjevanju, molitvi vjernika (svaki dekanat jednu nakanu), u prinosu darova. Pjevala bi se Peranova misa. Vjernici će biti pozvani obući narodne nošnje. U zagrebačkoj katedrali očekuju dolazak i vjernika iz Zagreba koji su vezani za ovih šest dekanata: Gospić, Udbinu, Otočac, Senj, Ogulin i Slunj. Nakon Zagreba hodočasnici bi krenuli u Krašić gdje je predviđen dolazak u 16 sati. U Krašiću bi pogledali sobu u kojoj je kardinal Stepinac preminuo u kućnom zatvoru i župnu crkvu.

Druga točaka sastanka bila je korizmeno hodočašće na Udbinu 30. ožujka. Hodočastili bi svi dekanati. Križni put počeo bi u 10 sati od polja (crkve Sv. Marka) do svetišta gdje bi bilo misno slavlje.

GSB/M.K.

Novalja.coom