Lika nekretnine

3. travnja - sjednica Sekcije Zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika-Karlovac

Objavljeno: 30.03.2019

OTOČAC - Plenarna sjednica Sekcije Zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika-Karlovac bit će održana u srijedu, 3. travnja s početkom u 10:30 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Otočac.

Kroz Zajednicu obiteljskog turizma stvoren je jedinstveni sustav strukovne organizacije pružatelja usluge smještaja u domaćinstvu pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Platforma za razvoj obiteljskog smještaja Hrvatske je „Glavni plan i strategija razvoja hrvatskog turizma“ do 2020. godine, kojom se predviđa povećanje kvalitete privatnog smještaja u cilju povećanja konkurentske sposobnosti i unaprjeđenja turističkog imidža Hrvatske. Strateški ciljevi usmjereni su podizanju standarda usluge i uređenja obiteljskih smještajnih kapaciteta te povećanju prodaje smještajnih kapaciteta u pred i posezoni.

Od 2014. godine pri Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Otočac djeluje Sekcija zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika-Karlovac. Na području te regije definirano je šest subregionalnih skupina, od kojih je pet u Ličko-senjskoj županiji - Gacka, Lika, Novalja, Plitvice i Podgorje te Karlovačka županija, koja je organizirana kao jedna subregionalna skupina. Njihovi članovi čine Sekciju ZOT-a koja je osnovana 5. veljače 2014. g. Sekcija regije Lika – Karlovac zbog regionalnog ustroja ima tri predstavnika u Vijeću Zajednice obiteljskog turizma pri HGK.

Predviđeno trajanje plenarne sjednice je sat vremena, nakon čega će se s početkom u 11:30 sati održati predstavljanje posebne kreditne linije HBOR-a namijenjene za financiranje privatnih iznajmljivača. Prezentaciju će održati gđa. Vesna Bartolović Stančić, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Primorje i Gorski kotar.

M.K.

Novalja.coom