Lika nekretnine

2. braniteljska izložba "Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj” - javni poziv

Objavljeno: 07.04.2019
Otvoren je javni poziv za prikupljanje fotografija koje će biti izložene u Gradskoj knjižnici Senj u sklopu 2. braniteljske izložbe “Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj”. Prijaviti se mogu branitelji koji se aktivno bave umjetničkom ili amaterskom fotografijom slanjem najviše 3 fotografije na temu ljepote zavičaja na e-mail miroata@gmail.com do 1. lipnja 2019. godine. Uz fotografije je potrebno poslati i kratku biografiju vezanu uz ratni i umjetnički put. Žiri će odabrane autore obavijestiti do 1. srpnja 2019. godine.
 
Odabrane će se fotografije uvećati, razviti i izložiti u sklopu navedene izložbe koja će se svečano otvoriti 1. kolovoza 2019. godine. 
 
Podsjećamo, 1. braniteljska izložba "Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj” održana je 4. kolovoza 2018. godine u Gradskoj knjižnici Senj uoči i u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja. 
U 1. braniteljskoj izložbi sudjelovali su Mirna Smetana, Miroslav Martulaš, Marino Dobrina, Ante Španić, Dado Nekić, Krešimir Raguž i Marjan Luka Prpić, koji su vješto svojim kamerama zabilježili i ovjekovječili magičnu ljepotu uskočkoga i ponosnog Senja.
U ime autora punoj knjižnici tada se obratio Marino Dobrina naglašavajući da je cilj ove izložbe pokloniti se Oluji, ali ne stavljajući naglasak na krv, patnju i bol koje su se branitelji nagledali, već naglašavajući ono lijepo što je iz Oluje i Domovinskog rata proizašlo, a to su mir i slobodna domovina. 
 
Prošlogodišnja je izložba imala prodajni karakter, a sav prihod od prodaje uplaćen je Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja Ličko-senjske županije.
 
M. Martulaš, A. Prpić Rogić, M. Dobrina / A. V. / Foto: GK Senj (2018.)

 

Novalja.coom