Lika nekretnine

Sve po tri i malo više

Objavljeno: 08.04.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (5. – 8. travnja) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, šest prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da postoji osnova sumnje da je 21-godišnjak iz Grabovca počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Sumnjiči se da je u nedjelju, 7. travnja oko 2.50 sati u Korenici, ispred ugostiteljskog objekta fizički napao polaznike Policijske akademije koji su bili van službe, u civilnoj odjeći, te je tom prilikom teško ozlijedio 22-godišaka iz Županje koji je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru. Osumnjičenik je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu, te se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Od 31. ožujka do 6. travnja ove godine iz dvorišta obiteljske kuće u Gospiću nepoznati je počinitelj iskoristio odsutnost vlasnika i ukrao više komada metalnih šipki.

Od 1. do 5. travnja ove godine u Senju je nepoznati počinitelj iz nezaključane konobe ukrao razni alat, u vlasništvu 61-godišnjeg Senjanina.

Policija traga za nepoznatima počiniteljima protiv kojih će podnijeti kaznene prijave nadležnima državnima odvjetništvima.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Gospića (1), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Smoljancu kod 42-godišnjeg Hrvata (2.45 g/kg). On je isključen iz prometa, uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu. Najveća utvrđena brzina kretanja od 248 km/h izmjerena je u subotu na autocesti kada je 39-godišnji Čeh upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Korenice i Otočca, te vrijeđanjem i omalovažavanjem službenih osoba na području Korenice. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

 

PU ličko-senjska

Novalja.coom