Lika nekretnine

Pretvoriše kršćane u - štovatelje Uskrsa

Objavljeno: 24.04.2019

(...)

Barack Obama je izjavio sljedeće: “Napad na turiste i štovatelje Uskrsa na Šri Lanci je napad na čovječanstvo. Na dan posvećen ljubavi, iskupljenju i obnovi, mi molimo za žrtve i stojimo uz narod Šri Lanke.”

Činilo se da Hillary Clinton čita iz doslovno istog scenarija: “Na ovaj sveti tjedan za mnoge vjere, moramo biti ujedinjeni protiv mržnje i nasilja. Molim se za sve koje su pogođeni današnjim strašnim napadima na štovatelje Uskrsa i putnike u Šri Lanci.”

Nekolicina drugih demokrata uhvatila se za isti izraz — “štovatelji Uskrsa”. Da je samo jedan od njih krenuo tom rutom, možda bih se mogao uvjeriti da je to bio samo nespretan način izražavanja i ništa više. No, jednostavno je nemoguće vjerovati da će se nekoliko značajnih demokrata svi samostalno i nevino referirati na kršćanske žrtve na toliko neizravan i nejasan način.

Cijeli život sam kršćanin i ako sam ikad čuo pojam “štovatelj Uskrsa” ili nešto slično, to se obično odnosilo na kršćane koji pohode crkvu isključivo na Božić i Uskrs. Obično smo takvu vrstu nazivali “Božićnim i Uskršnjim kršćanima” ili “CEO” (Christmas and Easter Only – Samo Božić i Uskrs). Ali općenito se masa ljudi koji se pojavljuju na bogoslužju za Uskrs uvijek, po mom iskustvu, jednostavno nazivala kršćanima. Bilo bi tehnički ispravno upotrijebiti naziv poput “promatrača Pashe” umjesto “Židova” ili “obilježavatelja Ramadana” za “muslimane”, ali ne mogu zamisliti zašto bi bilo tko bio toliko nepotrebno nejasan i govorljiv. Osim ako, naravno, ne postoji razlog zašto ne žele eksplicitno priznati grupu o kojoj je riječ. A čini se kako je upravo to ovdje slučaj.

(...)

Konzerva.hr

Novalja.coom