Lika nekretnine

Konferencija o održivom turizmu na zaštićenima područjima

Objavljeno: 08.05.2019

PLITVIČKA JEZERA - 14. svibnja će na Plitvičkim Jezerima u Hotelu Jezero biti održana konferencija pod nazivom Održivi turizam u zaštićenim područjima Republike Hrvatske. Konferenciju organizira Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo turizma i Nacionalni park Plitvička jezera u suorganizaciji Mreže za održivi razvoj Hrvatske i Klastera Lika Destination.

Nakon otvaranja konferencije Izidora Marković Vukadin iz Instituta za turizam imat će izlaganje o zaštita prirodnih područja kroz odgovorni razvoj turizma.

U prvoj panel raspravi sudjelovat će ministri: Gari Capelli, Tomislav Ćorić i Nina Obuljen  Koržinek te ravnatelj Tomislav Kovačević o okviru za razvoj održivog turizma.

Na drugom penalu bit će riječi o održivom turizmu u praksi, tu će sudjelovati panelisti: Slavija Jacan – Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda - Hrvatska turistička zajednica; Igor Kreitmeyer, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike; Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija; Đurđica Šimičić, FEEL IQM uslužni obrt te Deana Stipanović, Valamar Riviera d.d. 

M. K.

Novalja.coom