Lika nekretnine

ZAŠTO domoljubni ZDS šanse NEMA PROTIV totalitarnog SFSN!

Objavljeno: 21.08.2019

Presudu ZDS donijelo je tročlano sudsko vijeće Visokog prekršajnog suda. Predsjednik sudskog vijeća i potpisnik presude je Siniša Senjanović, a članice vijeća su Branka Žigante Živković i Renata Popović.

Sudac Siniša Senjanović je brat Đermana Ćiće Senjanovića koji je pisao u tjedniku Feral Tribune, čiji je i osnivač. Ćićo je bio kolumnist u Slobodnoj Dalmaciji i Novom listu. Na promociji Ćićine posljednje knjige "Laku noć, drugovi" bili su Nada Gašić, Damir Pilić, Dragan Markovina i mnogi drugi koje je okupio njegov brat Siniša Senjanović. Odlomak iz Ćićine knjige pročitala im je novinarka Milena Budimir. Upućeni ističu da je sudac bio član KP.

Sudkinja Branka Žigante Živković je ukinula prvostupanjsku oslobađajuću presudu pjevaču bećaraca o "plavoj bluzi”, a Josipu Šimuniću zbog ZA DOM na stadionu povećala kaznu s 5.000 kn na 25.000 kn. Poznata je po javnom zalaganju inplementacije Istanbulske konvencije. Sudkinja Žigante Živković neuspješni je kandidat za dužnost predsjednika Visokog prekršajnog suda RH (odlukom DSV od 30.10.2017. za predsjednika Visokog prekršajnog suda RH imenovana je sudkinja Karmen Novak Hrgović, a ne Branka Žigante Živković). Branka je predsjednica sudbenog vijeća koje pismeno ocjenjuje suce prije nego ih DSV imenuje na osnovu te pismene ocjene i vlastite usmene ocjene. Nedavno je sama priznala kako je činjenica da nije sazvala sjednicu sudbenog vijeća u zakonskom roku, ali se pravdala time da je to "raširena praksa" i da to nikad nije bio problem pa ne vidi zašto je sada (čitaj - dok ne skupe dovoljnu većinu za sebi poželjnog suca i ne izlobiraju za nj skupa s DSV iako zakonski to moraju biti neovisna tijela, jer DSV nam "JAMČI NEOVISNOST SUDBENE VLASTI U RH") ter da ju zbog prekoračenja roka za ocjenu sudaca može s čela vijeća smijeniti samo sudačko vijeće Vrhovnog suda koje to nije učinilo.

Sudkinja Renata Popović je vjenčana kuma Ive Josipovića i njegove supruge Tatjane kojoj je bila kolegica na Pravnom fakultetu, a profesor joj je bio upravo Josipović.

Za kraj pročitajte imena sudaca Visokog prekršajnog suda za Javni red i mir pa sami procijenite kolike su šanse da neko drugo tročlano sudbeno vijeće, odabrano dakako slučajnim odabirom kao i ovo, donese drugačiju presudu o ZDS.

A.Kaćunko / fb 

Novalja.coom