Lika nekretnine

Najgore tek slijedi! Evo zašto se srpska vojska ukazala na granici.

Objavljeno: 08.09.2019

Događaj iz današnjeg dana vratio nas je u devedesete: srpska je vojska stigla pred hrvatsku granicu, ali pod krinkom objašnjenja da želi na komemoraciju u Jasenovac. Nema srpskoj vlasti ničeg spornog u tome da šalje vojnike u drugu zemlju nenajavljene i neprijavljene, usprkos međunarodnim propisima koji  jasno definiraju kako se pristojno dolazi na teritorij druge države.

Je li ovo normalno? Tuđinska vojska planirala je ući na hrvatski teritorij, a hrvatska izvršna vlast izbjegava reagirati i stati u obranu povrede suverenosti naše zemlje. Kako i bi? Kad ta ista izvršna vlast ovisi o ruci Milorada Pupovca koji može Hrvatsku nazivati fašističkom tvorevinom, bez ikakvih sankcija.  Da je problem u premijeru Andreju Plenkoviću i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović kao nositeljima izvršne vlasti, za Dnevno progovara admiral Davor Domazet Lošo. “U Hrvatskoj bijesni unutarnja agresija“, započeo nam je bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga te nas uputio u postojanje dva Memoranduma Srpske akademija nauka. “Memorandum Jedan je zacrtana oružana agresija stvaranja Velike Srbije uz pomoć srpskih paravojnih postrojbi i Jugoslavenske narodne armije (JNA), kao srpske imperijalne vojne sile koju je pokušao provesti Slobodan Milošević. Danas je na dijelu Memorandum Dva SANU u kojem stoji da Srbija treba ostvariti ono što nije uspjela ratom. Prvo što trebaju učiniti, a to je promijeniti karakter rata i prikazati ga građanskim. Ključna točka memoranduma je slabljenje hrvatske vlasti i pravljenje nereda unutar Hrvatske“, rekao nam je admiral i upozorio da je nositelj te platforme Pupovac. “Pupovac je ovovjeki Milošević, koji ne ide vanjskom, nego ide unutarnjom agresijom“, prokazuje Lošo jednog od najdugovječnijih saborskih zastupnika.

Jesu li institucije hrvatske države blokirane, tko onda omogućuje Pupovcu takvo djelovanje pitali smo našeg sugovornika “Hrvatska izvršna vlast. Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković - predsjednica države i predsjednik Vlade. Vučić je zahtijevao od predsjednice da ne govori o velikosrpskoj agresiji i ona je pristala. Pa tko je napao Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu?”, pita se Lošo i konstatira kako ni predsjednica ni premijer ne razumiju strateške igre niti išta o strategiji.  “Ovo što se dogodilo u Rijeci, to je tipična operacija specijalnog rata, ista metodologija, rukopis je isti, kao što je bilo miniranje židovskog groblja 91. godine. Drugo, slučaj iz Knina i Uzdolja je operacija u kojoj su našli orjuniste, dečkiće koji nemaju pojma i poslali ih tamo”, razotkriva Lošo pozadinu svega i smatra da bi na idućem zasjedanju Hrvatskog sabora trebali uputiti oštar odgovor, jer se sad srpska strana izvlači i želi prikazati kako je Hrvatska spriječila njihovu delegaciju u pokušaju prisustvovanja komemoraciji. “Umjesto delegacije, oni su sastavili oružanu silu Srbije u kombinaciji: časnik, dočasnik, kadeti, vojnici. Po međunarodnome ratnome pravu, agresija je kada granata, borbeni zrakoplov, ratni brod, tenk, vojnik, nedopušteno prijeđu granicu suverene države. Uz unutarnju agresiju koju provode, oni su sad išli izvesti još i vanjsku oružanu agresiju u simboličnome smislu”, kaže Lošo uz nevjericu, jer hrvatski politički vrh ne može shvatiti da je upravo na neki način izvedena vojna agresija na Hrvatsku.

Dnevno.hr

Novalja.coom