Lika nekretnine

Druženje s Ivanom Brlić-Mažuranić u senjskoj knjižnici

Objavljeno: 30.10.2019

SENJ - U sklopu Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Senj i Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Senj organizirali su u senjskoj knjižnici Druženje s Ivanom Brlić-Mažuranić.

Ovaj već tradicionalni edukativni susret posvećen životu i radu poznate hrvatske dječje spisateljice senjska knjižnica i osnovna škola organiziraju od 2015. godine pa već peta generacija senjskih učenika ima priliku doživjeti Ivanu na poseban način.

Na svakome susretu se kroz kostimiranje, uređenje interijera, glumu, interpretativno čitanje i razgovor nastojalo učenicima na zanimljiv način približiti Ivanu, njezino doba i njezina djela. Svake godine djeca su sjajno reagirala što dokazuje da Ivana zaista i dalje živi u srcima djece kroz svoja svevremenska djela.

Nakon uvodnog fotoosvrta na prethodne susrete koje su iznijele nositeljice projekta Melita Marenić i Ana Prpić Rogić, nastupila je profesionalna pripovjedačica iz Ivaninog rodnog Ogulina Sabina Gvozdić koja je u čast 5. obljetnice susreta djeci iznijela priču o velikoj i slavnoj Ivani Brlić Mažuranić na također poseban, zabavan i edukativan način.

Učenici četvrtih razreda te ostali posjetitelji doznali su tako razne zanimljivosti i manje poznate činjenice iz Ivaninog života, a saznali su mnogo i o Ogulinu koji je bio Ivanina velika inspiracija. Također, publika je imala priliku uživati u sjajnoj interpretaciji Regoča koja je sve okupljene podsjetila koliko je snažna, inspirativna i maštovita Ivanina riječ koja osvaja i djecu i odrasle.

A.P.R. 

Novalja.coom