Lika nekretnine

Evo posla u Frontexu

Objavljeno: 13.11.2019

OTOČAC - Do 16. prosinca otvoren je natječaj Europske agencije za graničnu i obalnu stražu (Frontex) za primitak više od 700 graničnih policajaca. Traže se osobe koje imaju iskustva u provedbi zakona, a dolaze iz policije, carine, obalne straže, hitne službe, civilne zaštite i vojske, a kandidati mogu biti aktivni ili umirovljeni pripadnici navedenih službi.

Novi granični korpus bit će sastavljen od službenika Frontexa i službenika država članica EU i biti spreman dati potporu državama članicama koje se svakodnevno suočavaju s izazovima na svojim vanjskim granicama.

Pripadnike Frontexove granične i obalne straže obučit će najbolji stručnjaci i bit će opremljeni najnovijom tehničkom opremom i spremni za sve izazove u očuvanju sigurnosti na granicama.

U prvoj kampanji za novačenje, Frontex će primiti više od 700 pripadnika granične policije koji će proći šestomjesečnu obuku i testiranje kako bi usvojili vještine potrebne za zajedničko djelovanje na vanjskim granicama EU, u skladu sa zakonima i etičkim standardima Europske unije.

Stalne snage pomagat će državama članicama EU i državama pridruženima Schengenu u nadzoru granica i upravljanju migracijama djelujući pod zapovjedništvom nacionalnih policija. Prijaviti se mogu, naravno, i građani Hrvatske.

M.K.

Novalja.coom