Lika nekretnine

Upute za put u Vukovar

Objavljeno: 15.11.2019

OTOČAC - Kako se približava vrijeme polaska u Vukovar iz Otočca je prijavljeno 50 putnika pa valja pročitati i upute organizatora. U nedjelju navečer 17.11. u 23,00 sata svi koji ste se prijavili za put u Vukovar “Vlak sjećanja” moraju doći na željezničku stanicu Ličko Lešće kako bi preuzeli karte od koordinatora puta Ivana Bižanovića ( 098.9599399). Karte su sa rezervacijama sjedišta i kondukter će kontrolirati svaki ulazak u vlak, bez karte nema ulaska. Vođa puta je Slavka Gerovac iz PS Gospić Ministarstva hrvatskih branitelja. 

Vlak dolazi u 23:35, a kreće u 23:37. Znači imamo 2 minute za ulaz u vlak. Pošto je mrak budite oprezni prilikom ulaska u vlak da se tko ne ozlijedi. Dolazak u Vukovar je predviđen u 08,06 sati.

Sa sobom ponijeti toplu odjeću, udobne cipele ili tenisice, kišnu kabanicu ili mali preklopni kišobran, dva sendvića i dvije bočice vode ili soka.

U koloni sjećanja kroz Grad Vukovar pješačimo 6 kilometara i pripremite se na to. Nakon svečanog mimohoda – KOLONE SJEĆANJA i završetka programa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, sve sudionike ( od 14,30 sati), organiziran je povratak do središta grada ili VGZ-a isključivo gradskim javnim prijevozom.

Stajališta: Novo groblje – Vodotoranj, Centar-tržnica, Vukovarska gospodarska zona.

Zbog velikog broja sudionika iz cijele Hrvatske, potrebno je biti u grupama da se ljudi ne izgube. Procjenjuje se da će u Vukovaru biti 100.000 sudionika obilježavanja “Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2019″.

Sa sobom možete ponjeti zastave RH, zastave Udruga iz Domovinskog rata, transparente grada iz kojeg dolazimo. Možete ići u civilnoj odjeći ili vojnoj, policijskoj, maskirnoj s oznakama potrojba u kojima ste bili u Domovinskom ratu.

U vlaku molimo za kulturno i pristojno ponašanje, bez alkohola ako je moguće.

Povratak za Otočac je iz Vukovara u 17,35 sati, dolazak u Ličko Lešće je predviđen za 02,23 sati.( kartu čuvajte za povratak natrag ). Kako je Udruga Posebne jedinice policije "Sokolovi 1991" jedini organizator putovanja te ima 50 osoba, komunicirajte mobitelima.  Bez vozne karte ne možete ući u vlak. Vagoni su posebno označeni, mi samo u prvom vagonu odmah iza lokomotive. 

 

I.B. 

Novalja.coom