Lika nekretnine

Senj će iduće godine imati osjetno manji proračun nego ove

Objavljeno: 11.12.2019

SENJ - Vijećnici Gradskog vijeća Grada Senja usvojili su gradski proračun za 2020. godinu koji će iznositi 61,059 milijuna kuna, što je za 18,427 milijuna kuna ili 23,2 posto manje u odnosu na ovogodišnji proračun, a najvećim će dijelom biti usmjeren za završetak započetih investicija, odnosno kapitalnih projekata u Senju. Između ostalog, riječ je o završetku investicije izgradnje sanitarne i oborinske kanalizacije u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana što će potrajati cijelu sljedeću godinu, zatim završetak sanacije novog dijela šetnice i plaže Škver, potom adaptacija dječjeg vrtića i njegova dogradnja te uređenje Pavlinskog trga i Kuće senjskih književnika.

Sukladno zakonu, sastavni dio proračuna je i usvojeni plan razvojnih programa te usvojena Odluka o izvršavanju proračuna.

Temeljeno na proračunu za sljedeću godinu doneseni su i prateći programi – o izgradnji i održavanju komunalne infrastrukture, o građenju građevina za gospodarenje komunalnim otpadom te program javnih potreba, kao i programi utroška sredstava spomeničke rente, šumskog doprinosa i sredstava od zadržavanja nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru. S tri nove ceste dopunjena je i baza nerazvrstanih cesta na području grada Senja koja se sustavno dopunjuje nakon što se pojedine ceste katastarski i imovinsko-pravno riješe, a donesena je i odluka o pravnim osobama od interesa za sustav civilne zaštite na području grada, a riječ je o senjskoj osnovnoj i srednjoj školi, Lovačkom društvu Jarebica te Komunalcu te Vodovodu i odvodnji.

Dorotea Prpić / Novi list 

Novalja.coom