Lika nekretnine

Lider Srpske desnice katolike nazvao hereticima. A Srbija šuti.

Objavljeno: 28.12.2019

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislav Žigmanov ukazao je u petak na izostanak osude istupa poznatog srbijanskog desničara Miše Vacića koji je katoličke vjernike nazvao 'pripadnicima latinske hereze'  te im sugerirao da Božić slave kada i pravoslavci.

"Svim pripadnicima latinske hereze želim sretan Božić. Da ste živi i zdravi i da se dogodine vratite u vjeru svojih predaka pa da ubuduće zajedno slavimo Božić kada mu je vrijeme. Živi bili i sve najbolje“, napisao je uz svojom tvitu Vacić, lider "Srpske desnice“.

"I ovako se u Srbiji znade čestitati Božić! I? Nitko nije reagirao? I? Treba li onda zaključiti da se u Srbiji danas toleriraju prijeteći tonovi koji se iznose spram, recimo, katolika?“, prokomentirao je tu objavu svojim tvitom čelnik DSHV-a.

Od srbijanskih medija jedini se portal "espreso.rs“ osvrnuo na provokativnu božićnu poruku, koju je nazvao kontroverznom, i objavio reakcije nekih čitatelja.

"Ovom 'tutumraku' treba objasniti da 25. prosinca Božić slave pravoslavni Grci, Rumunji, Bugari, Ciprani, zatim Aleksandrijska, Carigradska, Antiohijska patrijaršija, pravoslavni Amerikanci, Finci, Česi itd., dakle 'vaskoliko' pravoslavlje osim Srba, Rusa i Gruzina", jedan od komentara.

Mišu Vacića pojedini mediji nazivaju "novim Šešeljem" srbijanske javne scene.

"Ono što uistinu Miša Vacić svakodnevno radi jeste da raspiruje mržnju: vjersku, nacionalnu, spolnu, diskriminatornu - mržnju i za to nikako da dobije zasluženu kaznu kojom bi se stalo na kraj opasnom divljanju i šaradi“, objavio je dnevni list "Blic" u studenom 2019.

Direktno.hr       

 

Novalja.coom