Lika nekretnine

Natječaj za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnoja

Objavljeno: 02.01.2020

OTOČAC – Današnjim danom otvoren je natječaj za tip operacije 4.1.2 “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnoja u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš”. Natječaj će biti otvoren do 28. veljače ove godine.

Ukupno je za ovu mjeru osigurano 50 milijuna kuna, a potencijalni korisnici mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti registrirani za poljoprivrednu djelatnost te trgovačka društva za poljoprivrednu djelatnost. Korisnici su dakle fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika koje su podnijele zahtjev za potporu na Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – tovno govedarstvo od 2. prosinca 2019. godine, zatim proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija koje su podnijele zahtjev za potporu na Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – tovno govedarstvo od 2. prosinca 2019. godine

Svrha natječaja je smanjenje štetnog utjecaja na okoliš te povećanje plodnosti tla.

Visina javne potpore je od 5.000 do 300.000 eura u protuvrijednosti u kunama, a intenzitet javne potpore je do 50 posto.

M.K.

 

Novalja.coom