Lika nekretnine

U Senju prvi slučaj koronavirusa

Objavljeno: 20.03.2020

Na tiskovnoj konferenciji održanoj danas na otvorenom na ulazu u zgradu Županije u 12,00 sati u Gospiću župan Ličko-senjske žuapnije dr.Darko Milinović potvrdio je da je u gradu Senju registriran prvi slučaj coronavirusa, a radi se o mlađoj osobi koja je došla iz Austrije, odmah se sam stavio u samoizolaciju i radi se o blažem obliku kliničke slike. Nije imao kontakt s nikim, otišao je odmah u samoizolaciju čak ni s roditeljima nije kontaktirao. Do sada je registriranih 317 slučajeva samiozolacije od toga 118 aktivnih, 11 ih je prkršilo postupak saoizolacije, njih dvojica su već dobili rješenje o prekršaju od 8.000 kuna. Tri objekta su prekršila mjeru o zatvaranju i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak. Do sada u LSŽ provedeno je 9 briseva od kojih je jedan pozitivan slučaj. 

Zamjenik načelnika PU ličko-senjske Mladen Kranjčević je kazao kako policija provodi nadzor nad osobama koje su u saoizolaciji, policija na terenu provjerava dali su osobe na adresi na kojima su liječnici izdali mjere samoizolacije. Imali smo 31 dojavu savjesnih građana o kršenju mjera, sve dojave nisu točne, 11 je potvrđeno o samoizolaciji.

Župan Milinović je kazao da su imali upit jednog građanina koji je u samiozolaciji dali može izići van i uzorati njivu, dapače, poželjno je biti u vani a pošto je čovjek sam nema opasnosti od zaraze drugih osoba.

 

I.B. 

Novalja.coom