Lika nekretnine

Uskrsna poruka biskupa Zdenka Križića

Objavljeno: 11.04.2020

Draga braćo i sestre, dragi vjernici!

Do prije nekih mjesec dana nismo mogli ni zamisliti da ćemo dočekati svetkovinu Uskrsa u ovakvom ozračju. U ove svete dane Velikoga tjedna i za blagdan Uskrsa, kada su nam crkve najpunije vjernicima, one su sada prazne. Osjećamo se zbog toga žalosni, ali ne doživljavamo to tragično. To čak može donijeti sa sobom i puno dobroga.

Naši vjernici, da bi slavili Boga, da bi mu zahvaljivali i molili za pomoć, dolazili su u crkvu, u dom Božji. U ovo vrijeme to ne mogu. Ali mogu napraviti nešto drugo: prizvati Boga u svoj vlastiti dom, da Bog na posebniji način bude gost u vašem domu. Bog će rado doći na vaš poziv.

To ćete učiniti molitvom u svome domu, čitanjem i slušanjem Božje Riječi, pobožnim sudjelovanjem u različitim pobožnostima koje možete pratiti putem radija, televizije, facebooka ili na neke druge načine. Tako će vaši domovi postati uistinu sveta mjesta, Božje kuće. Možda ćemo u tom smislu, vjernički gledano, i više dobiti nego što smo izgubili.

Mi smo uvjereni da ćemo uskoro uskrsnuti iz ovog stanja uzrokovanog opasnom epidemijom, i vratiti se normalnom životu. Sada je potrebno izdržati i podnijeti sve ove uskraćenosti koje moramo živjeti. Ali smo sigurni da će nam nakon svih ovih oblaka ponovno zasjati sunce.

Želim svima vama da, i u ovim prilikama kakve jesu, doživite svijetlo i ljepotu Uskrsa, sa uskrsnućem novih nada, novih snaga i novih radosti. Posebno ovo želimo svim bolesnim, svim umornim i opterećenim, svim obeshrabrenim i uplašenim. Isus nam svima poručuje: „Ne bojte se. Ja sam s vama”. Neka vam je sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs.

IKA

 

Novalja.coom