Lika nekretnine

Svi koji ga optužiše, sada zašutješe

Objavljeno: 25.04.2020

Prošle su točno tri godine od slučaja prve pričesti u Župi sv. Franje Asiškog u Gradištu kraj Županje, za kojeg su gotovo svi mediji iskazali do tada neviđeni interes.

Podsjetimo se, župnik Alojzije Asić najprije je optuživan od strane nekih medija da je odbio dati prvu svetu pričest malenom Adamu, djetetu s Downovim sindromom, te da je tako diskriminirao dijete s posebnim potrebama. Premda su mediji vrlo brzo saznali da nije riječ o odbijanju da se djetetu udijeli sveti sakrament, već da je svećenik namjeravao da se maleni Adam s druge dvoje djece s posebnim potrebama pričesti uz prisustvo roditelja, medijski teror nije prestajao, piše dr. sc. Vladimir Grebenar.

Premda je ovaj slučaj bio prije tri godine, isti ima svoj nastavak. Istina koja rasvjetljava događaje nije mogla biti ranije objavljena iz dva razloga. Prvi, protiv svećenika Asića vodio se prekršajni postupak na Sudu u Županji pod optužbom diskriminacije djece s posebnim potrebama. Drugi, kada je donesena presuda da je svećenik oslobođen po svim točkama optužbe, nitko od katoličkih novinara i medija koji su negativno pisali o župniku Asiću nije htio objaviti ovu informaciju, čak niti neki koji su obećavali da će to učiniti.

(…)

Narod.hr

 

Novalja.coom