Lika nekretnine

Stigle upute za hotelijere i iznajmljivače

Objavljeno: 12.05.2020

OTOČAC - Hrvatski zavod za javno zdravstvo sinoć je objavio preporuke za rad hotela i iznajmljivača. Evo što kažu, što preporučaju.

Tijekom boravka u hotelu gosti trebaju biti u razmaku od 1,5 metra. Isto vrijedi i za plaže, nema ležaljki poredanih k'o srdele. A te ležaljke treba obvezno dezinficirati čak nekoliko puta dnevno.

Broj osoba u zatvorenim objektima, poput wellnesa, ograničen je s obzirom na veličinu prostora. A kada su saune u pitanju, preporuča se vlažne saune ne koriste, dok bi se one druge mogle koristiti uz redovito čišćenje i dezinficiranje.

Hotelsko osoblje će prije rada morati mjeriti temperaturu. Po mogućnosti (dakle, nije obveza) treba ugraditi zaštitnu pregradu na mjestu posluživanja i blagajni.

Ispred hotelskih dizala mora biti napisano koliko se osoba istovremeno smije ukrcati. Gosti će moći odlučiti hoće li da im se sobe čistiti svakodnevno ili rjeđe (da se smanji nepotreban ulazak osoblja u sobu).

Broj gostiju u hotelu ne će biti ograničen, a nema ni obaveze nošenja maski i rukavica osim za osoblje koje ulazi u hotelske sobe (spremačice, djelatnici održavanja).

Ovo su samo one najglavnije preporučene mjere, a u preporukama ima toga još cijela hrpa.

M.K.

 

Novalja.coom